Google utlovade 4k-upplösning med 60 bilder per sekund så länge din tv och internetuppkoppling klarar det, men kunder som skaffat företagets spelstreamingtjänst Stadia Pro har upptäckt att det inte alltid stämmer, rapporterar Eurogamer.

Read Dead Redemption 2, en av de största lanseringstitlarna, renderas med 1080p eller 1440p och skalas upp till 4k på Chromecast Ultra. Destiny 2 renderas också i 1080p och skalas upp.

Missa inte: Google Stadia – första testet av hajpade speltjänsten

Google har nu släppt ett uttalande och skriver att Stadia strömmar med 4k och 60 bilder per sekund, hela vägen från spel till skärm. Utvecklare som tar fram spel till Stadia jobbar enligt Google hårt på att få till en så bra spelupplevelse som möjligt, vilket kan inkludera olika tekniker för att få så hög helhetskvalitet som möjligt.

Det är alltså utvecklarna som har portat sina spel till Stadia som av en eller annan anledning har valt att använda uppskalning till 4k men rending i en lägre upplösning.

Google skriver också att företaget väntar sig att utvecklare fortsätter förbättra sina spel, och eftersom de bor i molnet kan uppdateringar rullas ut snabbt.

Vi på M3 håller på för fullt med att testa Google Stadia och kommer att presentera vårt omdöme i mitten av nästa vecka. Tills dess får du gärna ta del av våra första intryck här.