Vad kan du behöva om klimatkrisen går riktigt illa? Istället för kärnvapenkrig kanske det är brist på färskvatten och torka som leder till civilisationens fall och överlevande får göra vad de kan för att klara sig.

En uppenbar effekt av en global katastrof vore att internet förmodligen skulle slockna, eller åtminstone delas upp i många betydligt mindre nätverk. Men en dator kan så klart vara bra att ha om du ska hjälpa mänskligheten klara sig genom de mörka åren.

Efter apokalypsen: Här är operativsystemet som ska rädda oss

För preppern som redan har skyddsvalv, gasmask och andra nödvändigheter har Jay Doscher tagit fram den perfekta datorn: Raspberry Pi Recovery Kit.

Det är en Raspberry Pi med liten skärm, router, tangentbord och ett par praktiska kontakter för gpio inhysta i en stötsäker och vattentät låda designad för att påminna om en ”cyberdeck” från William Gibsons cyberpunkroman Neuromancer, skriver The Verge.

För säkerhets skull levereras datorn i en kartong vars insida är täckt av kopparfolie som skydd mot eventuella elektromagnetiska pulsar från atombomber.