Under året har det inte gått att undvika elsparkcyklarna, i alla fall inte om du bor i en storstadsregion. Uthyrningsvarianterna är lika älskade som hatade. För användare är det en oerhört smidig lösning medan det är mindre roligt att snubbla över slarvigt parkerade Voi-sparkcyklar överallt.

Kraftfull och gedigen

Under året som gått har vi på redaktionen testat ett antal modeller som du kan köpa, istället för att använda hyrtjänsterna. Redaktionens favorit är utan tvekan Widewheel från tillverkaren Fluid Freeride. Den här modellen väger 22 kg, den har låg tyngdpunkt och brutalt stark motor. Så länge du kör på fin asfalt är helt enkelt komforten suverän och du behöver inte undvika branta uppförsbackar.

Widewheel
Färddatorn är enkel men det kan vi leva med när elsparkcykeln från Fluid Freeride levererar på alla andra punkter.

Konstruktionen är mycket gedigen och elsparkcykeln är riktigt snygg. Vår motorredaktör Andreas Bergsman kallar den "Elscootrarnas Harley Davidson", och resten av redaktionen håller med.

Elsparkcykeln som koncept har förändrat våra möjligheter att ta oss från punkt A till punkt B, och om färdmedlet är rätt för dig är det här den ultimata modellen just nu. En välförtjänt 4:e-plats på listan över årets coolaste prylar 2019!

Widewheel

Produkttyp: Elsparkcykel
Tillverkare: Fluid Freeride
Testad: Augusti 2019, läs testet här
Pris: 11 500 kr

Årets Coolaste prylar 2019 – hela listan