Det är inte första gången vi klämmer på en vikbar skärm och när Samsung i våras drog i bromsen för att åtgärda några saker i Galaxy Fold innan lansering förtog det lite av hypen vi hade byggt upp. Men så landade mobilen på redaktionen under hösten och då var allt förlåtet.

Coolaste pryl 2019 Galaxy Fold
Kamerorna i Galaxy Fold ger dig riktigt bra bilder.

Det är inget snack om att detta är en riktigt udda skapelse. Någon måste vara först med att utmana med nya koncept och efter år av stiltje på mobilfronten uppskattar vi Samsungs initiativ. Det är helt klart mäktigt att kunna vika upp skärmen till mäktiga 7,3 tum, även om Galaxy Fold väger en del.

Men den stora elefanten i rummet är prislappen: 23 000 kronor kostar det att gå över till nya generationen clamshell. Men när vi rankar årets produktsläpp utifrån coolhet och vad som skapat mest ha-begär hos oss på redaktionen, då tänker vi bort priset.

Det är inte bara skärmen som imponerar i nya Galaxy Fold, mobilen är snabb och den bjuder på bra batteritid och kamerorna imponerar. Vi saknar dock den där killer-appen som gör att vi verkligen ska tro på att det här är mobiltypen som ska slå brett i framtiden. En tredjeplats är dock inte illa pinkat, Samsung Galaxy Fold tar hem brons i årets lista över 2019 års coolaste prylar.

Namn: Galaxy Fold

Produkttyp: Mobil med vikbar skärm
Tillverkare: Samsung
Testad: Oktober 2019, läs test av Galaxy Fold här
Pris: Från 22 995 kronor hos Prisjakt.

Årets Coolaste prylar 2019 – hela listan