Senaste uppdateringen (2019-12-04):

Rullas nu ut även i Sverige 

Den som väntar på något gott... Samsung har nu gjort slag i saken och börjat uppdatera även svenska Galaxy S10-mobiler till Android 10 med egna One UI ovanpå. Detta märkte vi efter att läsare hört av sig med tips, varpå vi gick in på uppdatera-fliken i vår egen S10:a och hittade uppdateringen där.

One UI 2 ska bjuda på en "renare" upplevelse än tidigare, med bland annat mindre störande notifikationer, bättre snabbgenvägar och förbättrat mörkt läge. Här finns också nya funktioner för digitalt välmående. Android 10, å andra sidan, lade tungt fokus på förbättrade säkerhets- och integritetsfunktioner.

Det bästa av två världar? Du får väl uppdatera och känna efter själv!

Tipstack till Tommy!


Tidigare (2019-12-03):

Android 10 når Galaxy S10-ägare i Tyskland

Vi förstår om du har tröttnat på att se hur alla Iphone-ägare fått uppdateringar i parti och minut den gångna hösten (faktum är att även Iphone-användare är trötta på att behöva uppdatera varannan dag).

Men nu verkar stunden även ha kommit för användare av Samsungs senaste Galaxy S10-mobiler – åtminstone de som bor i Tyskland. Det rapporterar 9to5Google.

Test: Galaxy S10 / S10 Plus – utmärkt bildskärm och höga prestanda

Ursprungligen var uppdateringen endast tillgänglig för de tyska Galaxy S10-ägare som var med i Androids 10 betaprogram. Men enligt sajten Sammobile är nu uppdateringen tillgänglig för alla Galaxy S10-ägare i Tyskland.

Flera Android Pie-användare som inte deltagit i betaprogrammet rapporterar att de fått OTA (Over The Air)- notifieringar om att Android 10 är tillgängligt för deras Galaxy S10-mobiler. Det har även kommit rapporter om att uppdateringen är tillgänglig i Spanien och England. Värt att notera är att uppdateringen inkluderar en säkerhetsuppdatering för december 2019.