Många spännande prylar har passerat M3-redaktionen under året men få har fått oss att ändra vårt beteende. När Google Stadia släpptes ställdes dock allt på ända. Att kunna sitta och spela riktigt snygga spel på en trött gammal kontorsdator, utan minsta antydan till lagg, gjorde att vi helt plötsligt började tänka om inför nästa års prylinköp. Behöver vi egentligen en superkraftig spelmaskin hemma? Är det rent av så att nästa generation spelkonsoler är körda?


Utbudet till Google Stadia är inte stort idag, men här finns några riktigt bra titlar. Och det faktum att Red Dead Redemption 2 kommer till plattformen säger allt. Det här är på riktigt! Än så länge är det ganska sparsmakat med funktioner, men Google har hintat om massor av spännande saker i pipen framåt. Och för att Stadia verkligen ska bli en succé krävs det att detta kommer, liksom att spelutbudet växer till sig.
Google Stadia årets coolaste 2019
Handkontrollen som följer med startpaketet är riktigt skön att spela med.

Den medföljande handkontrollen är helt okej, och vi har den att tacka för att kunna motivera varför Google Stadia ska kunna ta en plats på en pryllista, trots att det faktiskt handlar om en pryldödare. Den virtuella spelmaskinen är här, och den fungerar brutalt bra så länge vi har snabb uppkoppling. Vi förutspår att den här lanseringen kommer att rita om kartan ordentligt nästa år och därför tar Google Stadia hem titeln Årets coolaste pryl 2019.

Namn: Google Stadia

Produkttyp: Strömmande gamingplattform (med handkontroll)
Tillverkare: Google
Testad: December 2019, läs testet här
Pris: 1 399 kr för Founders Edition, 99 kr/mån för Pro-medlemskap

Årets Coolaste prylar 2019 – hela listan