De tidigaste ryktena om Microsofts next-gen Xbox sade att företaget arbetade med två Xbox-modeller: den högpresterande Anaconda och den något klenare Lockhart. I juni meddelade dock Microsoft att Scarlett endast var en konsol.

Läs också: Allt vi vet om Microsoft Xbox Project Scarlett

Men enligt spelsajten Kotaku är Lockhart i allra högsta grad levande, och ett billigare alternativ till projekt Scarlett. Detta enligt fyra personer som har blivit informerade om Microsofts konsolplaner. Källorna uppger också att den billigare versionen kommer att sakna skivläsare i likhet med Xbox One S All Digital Edition.

Vad för slags specifikationer nästa generation tv-spelskonsoler kommer att ha tvistas det fortfarande om. Enligt källor vill Microsoft att spelutvecklare helst gör spelen i 4k-upplösning med 60 bilder per sekund. Enligt en anonym spelutvecklare kommer projekt Lockhart att ligga närmare Playstation 4 Pro när det gäller grafikmuskler, men att detta delvis vägs upp av snabbare processor och ssd-hårddisk.

Microsoft sägs kräva att spel ska stödjas av båda de kommande konsolerna, vilket har oroat spelutvecklare som är rädda för att behöva dra ned på sina ambitioner.

Microsoft har bemött dessa rykten och spekulationer med ”vi kommenterar inte rykten och spekulationer”.

Microsoft Xbox One S 1TB - All-Digital Edition Pris vid test: 1899 kr.

Bästa pris just nu: 2990 kr