Roberto De Jesús Escobar Gaviria, yngre bror till colombianska maffiabossen och knarkkungen Pablo Escobar, driver sedan 2014 ett företag kallat Escobar Inc tillsammans med svenske Olof Gustafsson.

Nu har företaget lanserat en mobiltelefon kallad Escobar Fold 1, rapporterar Cnet. Telefonen ser ut att vara mer eller mindre en exakt kopia av Royole Flexpai, en kinesisk telefon som 2018 stoltserade med att vara den första vikbara mobilen på marknaden, före Samsung Galaxy Fold och Huawei Mate X.

Royole Flexpai: Vi viker ihop världens första vikbara smartphone

Escobar Fold 1 ska kosta motsvarande cirka 3 350 kronor, ungefär en fjärdedel av vad Royole Flexpai kostade i Kina när den var ny. Olof Gustafsson säger till Cnet att det låga priset är möjligt eftersom komponenterna i själva verket är väldigt billiga.

– Den här industrin brukade vara full av innovation men är nu full av vinstsugna företag. Det är inte för inte som Apple är världens rikaste företag, när ett stativ kostar mer än en Iphone. Det här är absurt, och [Roberto] Escobar ska ändra på det nu.

Roberto Escobar själv säger till Digital Trends att telefonen ”inte kan gå sönder” eftersom skärmen är gjord av ”en speciell typ av plast”.