Norska telekombolaget Telenor är en av Sveriges största tv- och bredbandsleverantörer. Nu lanserar företaget stöd för streamingtjänsten HBO Nordic.

Kunder med abonnemanget ”Tv Stor” (normalt 399 kronor i månaden) får nu välja mellan HBO Nordic eller Viaplay, medan de med andra Telenor-abonnemang kan köpa till HBO Nordic för 109 kronor i månaden. Det är samma pris som om du hade börjat prenumerera på tjänsten separat, då HBO Nordic i oktober höjde priset från 99 till 109 kronor i månaden.

– Våra kunder vill ha en tv-upplevelse som bygger på öppenhet och valfrihet. Allt fler upplever en frustration över att innehåll ligger låst på olika plattformar och att man behöver ha många flera appar och abonnemang för att kunna titta på sitt favoritinnehåll, säger Leif Björklund som är tv-chef på Telenor i Sverige, i ett pressmeddelande.

HBO Nordic kombinerar HBO:s egna innehåll, exempelvis Game of Thrones och kritikerrosade Chernobyl, med serier från bland annat Hulu (Handmaid’s Tale) och Amazon (Vikings).