Qualcomm har nu visat upp sin nya fingersensor 3D Sonic Max, som använder sig av ultraljud för att läsa av fingeravtryck. Företaget säger att den nya fingersensorn, med måtten 20 x 30 millimeter, är världens största för smartphones och hela sjutton gånger större än sin föregångare. Något som gör att den kan läsa av två fingeravtryck samtidigt rapporterar Engadget.

Läs också: Här är Qualcomms nya toppkretsar för mobiler

Fördelen med den nya storleken är betydligt högre säkerhet. Istället för att läsa av delar av ett fingeravtryck, som dagens fingersensorer till smartphones med cirkamåtten 4 x 9 mm tenderar att göra, så läser 3D Sonic Max istället av hela fingerytan och kan dessutom göra det på två olika fingrar samtidigt för extra säkerhet vid exempelvis bankärenden.

I en intervju med Engadget säger Qualcomms seniorchef för produkthantering, Gordon Thomas, att företagets sensor har en exakthet av en på miljonen, vilket är en bra bit över exempelvis Apples Touch ID som är en på 50 000 och snarare är i linje med exaktheten för vad Apple påstår att Face ID klarar av. 

Enligt Qualcomm kommer 3D Sonic Max att börja dyka upp i mobiler under nästa år. Tidigare har Samsungs Galaxy S10 och Note 10+ använts sig av Qualcomms föregående sensorer. 

Läs också: Nästa års Iphone kan få fingersensor under skärmen