Uppdatering (2020-01-13):

Svenskt pris och lanseringsdatum

Nu har HMD Global släppt lanseringsdatumet och priset på nya Nokia 2.3 i Sverige. Telefonen börjar säljas 27 januari och kostar 1 390 kronor. Det är mer än väntat med tanke på priset 109 euro i stora delar av Europa, men fortfarande lågt sett till specifikationerna.

Nokia 2.3 drivs av Mediatek Helio A22-processorn med 2 gigabyte minne. Den kommer med 32 gigabyte inbyggd lagring plus en microsd-kortplats för upp till 512 gigabyte ytterligare utrymme. Telefonen finns i färgerna cyangrön, svart och sand.


Tidigare:

Här är Nokia 3.2

Det finska företaget HMD Global, som tillverkar mobiltelefoner med Nokia-varumärket på licens, fortsätter släppa nya modeller. Senast ut är en riktig budgetlur med ovanligt många funktioner för priset.

Nokia 2.3 kostar 109 euro eller cirka 1 150 kronor. För det priset får du en mobil med 6,2 tum stor lcd-skärm, dubbelkamera på baksidan som kan ta bilder med bokeh-effekter och två dagars utlovad batteritid. En knapp för Google Assistant gör det enklare att aktivera assistenten, och selfie-kameran kan även låsa upp telefonen med ansiktsigenkänning. Telefonen kör på mikro-usb i stället för mer moderna usb-c-anslutningen.

Telefonen skeppas med Android 9, men ska vara redo för version 10. HMD Global lovar två års systemuppdateringar och tre års säkerhetsuppdateringar. Om, när och till vilket pris telefonen börjar säljas för i Sverige återstår att se.