Augmented reality står fortfarande och stampar i startfållan. Med Apples AR Kit 2 och Googles AR Core har tekniken blivit mer mogen, men fortfarande måste användarna hålla upp sina mobiler för att se blandningen av verklighet och virtuella världar.

Pokémon Go-utvecklarna Niantic är ett av företagen som är mest ar-frälsta, och dess vd John Hanke är lika förväntansfull som Tim Cook på ar:s potential. Niantic har hittills bara sysslat med mjukvaran som ska utnyttja ar-funktionerna, men snart blir det ändring på det.

Tech Crunch rapporterar nämligen att Niantic har inlett ett flerårigt samarbete med Qualcomm och tillsammans ska de utveckla tekniken som behövs i ar-glasögon. Qualcomm har presenterat XR2, en processorplattform för ar och vr, och Niantic ska hjälpa till att ta fram referenshårdvara och avgöra vad som faktiskt behövs för att ar-glasögon ska bli användbara.

Niantics utvecklare har i tysthet redan sett till att företagets Real World Platform – som driver Pokémon Go, Harry Potter Wizards Unite och Ingress – kommer fungera med ar-glasögon när sådana blir allmänt tillgängliga.