De första robotdammsugarna var riktigt usla och kostade massor. Men de senaste 2-3 åren har utvecklingen gått framåt och under det här året har vi sett massor av spännande modeller med smarta appar och nya förbättrade funktioner. Samtidigt har de batteridrivna skaftdammsugarna också blivit bättre vilket gjort att den traditionella kabelanslutna dammsugaren är död.

Irobot var en av de första tillverkarna som satsade fullt ut på städrobotar och årets Roomba S9 Plus imponerade stort på oss när vi testade den i oktober i år. Den här maskinen har enorm sugkraft, den kommer åt bra i hörnen och appen är föredömligt smidig.

Men det som gör dammsugaren riktigt cool är att den också åker och tömmer dammbehållaren själv i basstationen. Just den begränsade storleken i robotdammsugarnas behållare är en begränsning, du måste i regel tömma den redan efter ett par städrundor (i alla fall om du har husdjur).

Årets coolaste pryl 2019 roomba

Roomba S9 Plus kan även samarbeta med tillverkarens städmopp i samma serie, så att du först kan dammsuga golvet och sedan få det torkat. Allt medan du inte är hemma. Och i appen kan du lägga upp olika zooner, rita ut begränsade områden där du inte vill att roboten ska gå och mycket mer.

Årets coolaste och smartaste städrobot är Roomba S9 Plus och den visar vägen för nästa års modeller inom ett segment som garanterat kommer att bli ännu mer populär under 2020.

Roomba S9 Plus

Produkttyp: Robotdammsugare
Tillverkare: Irobot
Testad: Oktober 2019, läs testet här
Pris: 15 248 kronor hos Tretti.

Årets Coolaste prylar 2019 – hela listan