Med kontor i Kalifornien och Québec är nyöppnade Cloud Chamber en del i ett försök att skapa nya AAA-spel. I just det här fallet handlar det om att spinna vidare på efterfrågan av nya Bioshock-spel. Sista stora utgåvan var Bioshock Infinite och ett par expansionspaket som kom 2013 och 2014.

Kelley Gimore, med 22 års erfarenhet inom spelindustrin, kommer att chefa över studion och hon är dessutom den första kvinnliga chefen hos 2K Games.

Recension – Bioshock: The Collection

– Att kunna starta en ny studio är ganska coolt. Vi är glada och känner samtidigt ett enormt ansvar för att föra denna franchise framåt. Cloud Chamber är ett kollektiv av historieberättare som är angelägna om att tänja på gränsen för interaktiv underhållning genom att göra unika, underhållande och tankeväckande upplevelser som engagerar världen, sa Kelley Gilmore i pressuttalande.

Som bevis för detta har Gilmore anställt några veteraner från spel som Call of Duty, Assassin's Creed, Star Wars, Battlefield och The Walking Dead. Själv har hon tungviktare som Sid Meiers Civilization och Xcom i bagaget.