Högtalarna är allt i ett-lösningar som är tänkta att fungera lika bra för tv som för musiklyssning genom att levererar en fylligare ljudbild än vad en ljudlimpa är kapabel till. Det går att strömma musik direkt till högtalarna via bluetooth eller wifi. Samtidigt kan högtalarna vara en del i en multiroom-lösning.

– Vi kallar A26 och A36 ”soundbar killers”. De lyfter ljudet från en platt tv till en helt annan nivå än vad traditionella ljudlimpor gör, och ger en betydligt större och fylligare ljudbild såväl vid tv-tittande som musiklyssnande. Inga andra högtalare på marknaden idag är lika mångfacetterade, säger Jens Henriksen, global försäljnings- och marknadsdirektör på Audio Pro, i ett pressmeddelande.

Med högtalarna följer en fjärrkontroll med fem snabbvalsknappar som enkelt kan programmeras för att till exempel starta en radiokanal eller en spellista på Spotify.

Högtalarna kan även kontrolleras med smartphone eller surfplatta (IOS/Android) via Audio Pros app, som också har stöd för Amazon Alexa. I appen går det att justera bas och diskant samt aktivera virtuellt surroundljud för bredare ljudbild när du tittar på film.

Högtalarna finns i svart eller vitt och har tygfronter fästa med magneter. A26 och A36 bygger på föregångarna Addon T14 och T20, men har nya förstärkare med mer flås samt nya högtalarelement. Den mindre modellen A26 kan monteras med väggfästen (säljs som tillbehör), och har dessutom möjlighet att användas i satellitläge om man väljer att komplettera med en subwoofer.

A26 och A36 kostar 5 000 respektive 8 000 kronor.