Mercedes-AMG:s One har en 1,6-liters turboladdad V-6, likadan som den som satt i Hamiltons F1-bil, rapporterar Motor Authority. Och lite till. Till exempel har den två elektriska motorer monterade på framaxeln som förenar elmotorn som driver bakaxeln tillsammans med den turboladdade V6:n. Tack vare detta har bilen fyrhjulsdrift och går garanterat snabbare än din. Mycket snabbare.

One lanserades redan 2017 på Frankfurt International Motor Show med tanken att bilen skulle rulla på vägarna redan under 2019. Men att få motorn att uppföra sig mer likt den hos en vanlig bil visade sig svårare än vad man trott. AMG är nu övertygade om att de kommer att kunna leverera alla 275 bilar inom en snar framtid.

Medan vi väntar kan vi dregla lite över den förväntade prestandan. Vi snackar om över 1 000 hästkrafter, 0-100 km/h under tre sekunder, 0-200 km/h under 6,0 sekunder och en topphastighet på cirka 350 knutar. Mer än tillräckligt för att lämna de flesta bakom sig.

Det är lätt att himla med ögonen och tänka hur onödigt allt detta verkar. Men faktum är att tekniken i F1-bilar för eller senare hamnar i bilar för oss vanliga dödliga.

Vad priset kommer att landa på vet vi inte, men räkna med att du behöver langa fram motsvarande ett litet lands bruttonationalprodukt för att få ta med dig en hem.