Uppdatering (2020-01-17):

Ny läcka visar upp möjlig kamerarigg på Huawei P40 Pro

Den stora trenden på mobilfronten för tillfället är att satsa på så många kameror som möjligt, något som gör det möjligt att växla mellan vanliga bilder, vidvinkelbilder, telefotobilder och så vidare.

Mycket tyder på att Huawei P40 Pro kommer få inte färre än fem kameror på baksidan, åtminstone om vi får lov att tro nya renderingar som publicerats av superläckaren Evan Blass och som är i linje med tidigare uppgifter.

Huawei P40 Pro
Foto: Evan Blass

Den primära kameran sägs vara på 64 megapixlar, till det kommer en ultravidvinkelkamera på 20 megapixlar och en telefotokamera på 12 megapixlar med en zoom på åtminstone 13X. Dessutom bjuds vi på en makrolinskamera och en så kallad Time-of-flight-kamera för 3d-bilder och AR (förstärkt verklighet).

Vad gäller framsidan sägs det bli tal om dubbla kameror, vilket innebär att vi får se sammanlagt sju kameror i mobilen. För att maximera skärmytan kommer särskilda kamerahål att användas.

I övrigt kan konstateras att vi får se en baksida av keramik och att det blir rundade hörn och sidor. Strömknappen och volymreglaget finns på höger sida, medan högtalaren och porten för usb-c finns på undersidan.

Huawei P40 och Huawei P40 Pro kommer att lanseras i slutet av mars.

Uppdatering (2019-12-18):

Då presenteras P40 och P40 Pro

Huawei verkar inte vilja att någon ska undra när nästa generation av företagets flaggskeppsmobiler lanseras, och har således redan nu meddelat att P40 och P40 Pro kommer visas upp i Paris i slutet av mars nästa år.

Telefonerna kommer köra Huaweis egenutvecklade Android-version EMUI 10 och använda Huawei Mobile Services för att kringgå USA:s handelsförbud som hindrar Huawei att inkludera eller erbjuda Googles tjänster, rapporterar GSM Arena.

Huawei P40 Pro

P30-familjen har fortfarande Google-tjänsterna eftersom de släpptes innan USA:s stopp infördes, och det kommer därför bli intressant att se hur Huawei klarar sig på egna fötter.

Enligt GSM Arena väntas Huawei P40 och P40 Pro använda processorn Kirin 990 5G, medan nya Kirin 1020 istället dröjer till Mate 40-telefonen.


Tidigare:
Den första bilden på Huawei P40 ser ut att ha läckt, rapporterar GSM Arena.

Bilden är en rendering och visar mobilen från sidan, där vi kan se avrundade kanter längs både fram- och baksidan, och en stor kamera-upphöjning som ser ut att kunna vara kvadratisk som på Iphone 11 Pro och Pixel 4. På bilden står det också att telefonen har designats i samarbete med Leica.

Samtidigt har några uppgifter om specifikationer också dykt upp. Skärmen påstås ha en 6,57 tum stor amoled-panel med 2220x1080 pixlars upplösning som täcker 100 procent av dci-p3-färgrymden. Den ska också ha två titthål för de dubbla selfiekamerorna.