Uppdatering (2019-12-16):

Samsung tvingas till rättelse

Nej, någon miljon enheter av Galaxy Fold har inte sålts. Den rättelsen tvingas Samsung nu göra after att Young Sohn, ordförande och strategisk direktör på Samsung Electronics, i fredags stod på scen och meddelade att den vikbara mobilen hade nått milstolpen.

Det är Yonhap News Agency som kablar ut ett meddelande från Samsung att uppgiften inte stämmer. Någon ny siffra har Samsung inte angett, men företaget har tidigare satt som mål att sälja en halv miljon enheter under 2019 vilket Young Sohn kanske har extrapolerat till en miljon för en 12-månadersperiod.


Det tog lång tid innan Samsung fick ordning på sin vikbara mobiltelefon, men nu verkar det om satsningen har lönat sig.

Under fredagen lät nämligen Samsung-chefen Young Sohn meddela att man har sålt en miljon exemplar av Galaxy Fold sedan lanseringen i september, en imponerande siffra med tanke på att mobilen kostar inte mindre än 23 000 kronor styck.

Galaxy Fold: Vi testar Samsungs vikbara mobil

Fortfarande finns det en del problem med skärmen i Galaxy Fold, men det är inte något som oroar Young Sohn. På en fråga från Techcrunch om Samsung inte ser några problem med att sälja ”betaprodukter” till ett så högt pris svarar han att försäljningssiffrorna talar sitt tydliga språk.

Enligt uppgift räknar Samsung med att sälja 6 miljoner vikbara mobiltelefoner under 2020, så räkna med att konceptet är här för att stanna.

Samsung Galaxy Fold SM-F900F Pris vid test: 22995 kr.

Bästa pris just nu: 20848 kr