Google meddelar att de nu håller på att rulla ut två nya säkerhetsfunktioner för Meddelanden i Android som ska minska mängden spam-meddelanden och risken för att bli utsatt för nätfiske.

Den första är Verified by Google som låter Google verifiera om ett sms från ett företag, som exempelvis uppmanar dig att logga in på ditt konto, faktiskt kommer från företaget eller inte. Verifikationsprocessen sker automatiskt för de företag som anslutit sig till tjänsten utan att smsen behöver skickas vidare. Varje sms kollas separat. Är allt som det ska visas det genom en verifierad-bricka.

Funktionen rullas inledningsvis ut i USA, Indien, Mexiko, Brasilien, Storbritannien, Frankrike, Filipinerna, Spanien och Kanada men fler länder är att vänta.

Den andra säkerhetsfunktionen är en ny spam-varnare som i realtid varnar för misstänkta spam-sms. Ett meddelande kan då flaggas som misstänkt spam och använderen får möjligheten att rapportera det. Det kommer även går att rapportera meddelanden som verkar vara spam men som Googles system inte varnar för. Funktionen som varit tillgänglig tidigare i andra länder kommer nu till USA. När den dyker upp i Sverige är just nu oklart.

Läs också: Ny rapport visar - Nätfiskeattacker allt vanligare