Sonos är för många synonymt med multiroom-ljud och de har sedan länge haft ett antal olika större och mindre produkter att välja mellan för att sy ihop det ultimata paketet hemma. Men vi har länge saknat en produkt - den portabla utomhushögtalaren till uteplatsen. Men så i år kom den äntligen och Sonos Move gjorde oss inte besvikna.

När vi testar den nya familjemedlemmen i Sonos lineup slås vi av högtalarens tyngd och bastanta känsla. Formspråket går att härleda från Sonos övriga produkter – sida vid sida med minstingen One syns släktskapet tydligt. Istället för synligt handtag finns en hålighet i bakstyckets överkant där du för in fingrarna och greppar om högtalaren när du ska bära den med dig.

Sonos
Sonos Move är väldigt smidig att bära med sig och den låter oförskämt bra.

Sonos Move är tillverkarens mest spännande produktsläpp sedan Play 5 och våra höga förväntningar infrias på alla punkter. En klockren multiroomhögtalare som du kan ha i valfritt rum i dockan till vardags för att sedan smidigt bära med dig ut på altanen eller balkongen när du vill. Kan parkopplas för stereo och fungerar även med bluetooth om du tar med den utanför wifi-nätet. Årets coolaste högtalare helt enkelt!

Sonos Move

Produkttyp: Portabel multiroom-högtalare
Tillverkare: Sonos
Testad: September 2019, läs testet här
Pris: 4 488 kr hos CDON

Årets Coolaste prylar 2019 – hela listan

Sonos Move Pris vid test: 4488 kr.

Bästa pris just nu: 4051 kr