Datorn heter Zenbook Pro Duo och kommer från Asus, och här ser vi faktiskt en praktiskt nytta av den extra skärmen på tangentbordsdelen av pc:n. Men även utan extraskärmen är Asus Zenbook Pro Duo en riktigt mäktig dator med topp-prestanda, fantastisk vanlig bildskärm och det mesta annat du kan tänkas behöva.

Bonusskärmen kallar Asus för Screenpad Plus, och den består av en skärm som är lika bred som huvudskärmen, men är hälften så lång och 1 100 pixlar på andra ledden. I standardläge är den helt enkelt en utökad bildskärm, så att du kan dra ner ett fönster från huvudskärmen till den, och den behåller samma position och storlek.

Här finns också en smart funktion som låter dig gruppera upp till fyra program, starta dem samtidigt och placera ut dess fönster på rätt ställe automatiskt i bägge skärmarna. Smart!

Asus Zenbook Pro Duo
Det här är en riktigt cool bärbar dator som har det mesta vi kan tänka oss, och lite till...

Asus-datorn spelar i klassen desktop replacement, det här är med andra ord en bjässe till laptop för krävande arbete och gaming. Två och en halv centimeter tjock, med vikt på två och ett halvt kilo, och med kantig design som för tankarna till Asus gaming-laptops, med rejäla fläktutblås på sidorna och baktill. Men så är det också en dator med riktiga spelprestanda, med ett Geforce RTX 2060-kort inbyggt.

Ett stort antal datorer har passerat testlabbet under året och i ärlighetens namn är det inte många som skapat bestående intryck på oss när det gäller nytänk. Men Asus Zenbook Pro Duo är en mycket spännande burk som kombinerar imponerande prestanda med innovation, och det blir en 7:e-plats på listan över 2019 års coolaste prylar.

Asus Zenbook Pro Duo

Produkttyp: Bärbar dator med dubbla skärmar
Tillverkare: Asus
Testad: Augusti 2019, läs testet här
Pris: 28 999 kronor hos Proshop

Årets Coolaste prylar 2019 – hela listan