Vill du automatisera allt som går i hemmet? Ikea fortsätter att släppa spännande teknikprylar och i somras fick vi testa den nya uppkopplade rullgardinen Ikea Fyrtur, och vi blev riktigt imponerade. Det hade varit snack länge om den här produkten men vi insåg att den som väntar på något gott...

Att montera rullgardinen var inte speciellt svårt och att komma igång och styra mörkläggningen i sovrummet med den medföljande fjärren var inga konstigheter. Att få till appen däremot var lite knöligare men väl igång var det oerhört smidigt att fjärrstyra Fyrtur.

Det är just med appen du kan ställa in det som är Fyrturs riktigt praktiska användningsområde, att få den att hissas upp eller ned på förprogrammerade tider. I kombination med Ikeas smarta lampornor som vi testat tidigare kan du få en behaglig, eller i alla fall väldigt effektiv, väckning där lamporna tänds och rullgardinen hissas upp automatiskt vid ett visst klockslag.

Fyrtur

Det går även att schemalägga upp- och nedhissningar när du är bortrest eller få rullgardinen att sakta hissas upp eller ned under ett tidsintervall för att långsamt göra det ljusare eller mörkare i rummet.

Självklart vill vi göra hemmet så smart och uppkopplat vi bara kan och i år var det dags att uppgradera rullgardinerna. Ikea Fyrtur kniper 8:e-platsen på listan över årets coolaste prylar 2019.

Namn: Ikea Fyrtur

Produkttyp: Smart rullgardin
Tillverkare: Ikea
Testad: Augusti 2019, läs test av Ikea Fyrtur här
Pris: Från 1 300 kronor beroende på bredd.

Årets Coolaste prylar 2019 – hela listan