Arlos lösning med batteridrivna ip-kameror är riktigt smidig och konceptet har redan kopierats av konkurrenterna. Arlo Pro 2 imponerade stort på oss när det kom, men årets toppmodell Arlo Ultra skulle snabbt visa sig sätta en helt ny standard.

Den mest uppenbara skillnaden mot tidigare kameror i Arloserien är bildens upplösning och kvalitet. Arlo Ultra har en upplösning på upp till 4k (3 840 x 2 160 bildpunkter) med hdr om så önskas. Detta ger en helt fantastisk detaljerad bild med utmärkt bildkvalitet, vare sig det är i dagsljus, lampljus på kvällen eller med mörkerseende på natten. Arlo Ultra har dessutom som extra finess en inbyggd ljusstark led-lampa som kan aktiveras för att ge färgbild i mörker.

Arlo
Arlo filmar i både ljus och mörker.

Förutom bildkvaliteten är den här kamerans styrka funktionerna. Du kan ställa in exakt när och hur kameran ska reagera och hur du vill få notiser. T ex beroende på var du själv befinner dig (med hjälp av geofencing kopplat till din smartphone) eller andra parametrar. Kamerankan fungera som larm med inbyggd siren, och ljudet stöder full duplex.

Trots alla finesser och inställningsmöjligheter är appen suveränt enkel att använda. Vi har testat många liknande lösningar men i år är detta utan tvekan den ip-kameran som imponerat mest på oss.

Arlo Ultra

Produkttyp: IP-kamera
Tillverkare: Arlo
Testad: Juni 2019, läs testet här
Pris: 4 995 kronor hos CDON (1 basstation + 1 kamera)

Årets Coolaste prylar 2019 – hela listan

Arlo Ultra VMS5140

Bästa pris just nu: 4990 kr