Källan till ryktet är en en läckt firmware-version där detaljer såsom namnet, Instinct 2, möjligheter att ladda med solenergi samt ytterligare funktioner hittats. Detta är en funktion som redan finns i Garmins Fenix ​​6 Pro Solar.

Några av de andra funktionerna inkluderar en sensor som läser av ditt blods syremättnad, pulssensor som kan läsa av hjärtfrekvensen medan du simmar samt nya boetter. Lågoddsare är redan implementerade funktioner som gps och glonass. Nu är ju detta bara ett rykte, dock sprunget ur en firmware-version, vilket brukar borga för att det finns åtminstone än ett uns mått av sanning i det.

Det här med att ladda med solenergi i en klocka är sannolikt inte en billig funktion att implementera. Fenix ​​6 Pro Solar-modellen kostar 10 600 kronor, medan en batteridriven Fenix ​​6 Pro kostar 8 400 kronor. En liten skillnad på 2 000 kronor. Men räkna således med att du får lägga upp åtminstone ett par tusenlappar till för en Instinct 2 som är soldriven.

Å andra sidan, är du typen som använder Garmin är chansen stor att du är en person som gladeligen ger dig ut på äventyr långt från bekvämligheter som, tja, elektricitet till exempel. Då kan de där extra tusenlapparna vara väl investerade pengar.

Garmin Fēnix 6 Pro Pris vid test: 6746 kr.

Bästa pris just nu: 5985 kr