I november rullade Uber ut en uppdatering i Sverige och resten av Europa, med regler som innebär att passagerare som konsekvent får låga omdömen av förare kan stängas av från tjänsten.

Nu kommer nästa nya säkerhetsfunktion. Det handlar också om något företaget sedan tidigare använder på hemmamarknaden i USA: Slumpvis ansiktsigenkänning av förarna i syfte att se till att någon obehörig inte använder kontot.

Uber släpper säkerhetsrapport: 9 mord och 3 000 övergrepp

Real Time ID Check som Uber kallar funktionen innebär att förare av både passagerarbilar och transporter (med Uber Eats) kan få upp en dialogruta som kräver att de stannar längs vägen och tar en bild på sig själva. Om de inte gör det, eller om bilden inte stämmer med kontots profilbild, kan kontot stängas av.