Motherboard har senaste tiden i en serie artiklar undersökt de populära ip-kamerorna från Amazons dotterbolag Ring. Nu publicerar sajten en sammanfattning av säkerheten i Ring-kamerorna, som i sin kortaste form blir: Den är usel.

Läs också: Våg av intrång mot ip-kameror i USA - ägarna skräms från vettet

Rings kontosystem har inga automatiska kontroller alls, skriver Motherboard, och användaren behöver aldrig verifiera inloggningar på nya enheter (du får inte ens varningar när någon loggar in från ett annat land samtidigt som du är inloggad hemma). Användare kan självmant lägga till tvåfaktorautentisering vilket ökar säkerheten enormt, men det är inget krav och inget Ring pressar på användarna.

Resultatet av detta är att hackare har tagit fram enkla verktyg för att gå igenom databaser med läckta loginuppgifter från tidigare hack (av Yahoo, Target, Dropbox, Adobe och andra företag) för att hitta mejladresser och lösenord som har återanvänts till Ring.

Eftersom Ring inte skickar några varningar om nya inloggningar kommer drabbade användare inte få reda på det förrän "inbrottstjuven" avslöjar sig själv – exempelvis genom att logga in på kameran och börja prata genom den inbyggda högtalaren.

Varken i Ring-appen eller på webben kan användare se aktiva inloggningar, så det går inte att veta om du är ensam eller om hundra personer har loggat in samtidigt. Kamerorna visar när någon liveströmmar bilden, men om du loggar in på webben kan du titta på arkiverat material och då är varningslampan släckt.

Både Motherboard själva och olika experter sajten talat med kritiserar Rings brist på säkerhetstänk, och menar att med tanke på hur känsligt innehållet i en övervakningskamera är borde Ring göra mer än de flesta för att skydda kunderna – inte mindre.