Uppdatering (2019-12-26):

För en vecka sedan rapporterades att några illasinnade personer publicerat mängder av animerade png-filer på Twitter i syfte att framkalla epileptiska anfall hos andra användare.

Attacken har fått Twitter att vidta åtgärder och nu är det inte längre tillåtet att använda sig av animerade png-filer på tjänsten, rapporterar Engadget.

– Vi vill att alla ska känna sig säkra på Twitter, säger en talesperson för företaget i en kommentar.

I sammanhanget kan nämnas att det fortfarande går att använda sig av animerade filer på Twitter, men då måste det vara i formatet gif.

Tidigare (2019-12-19):

Kommer du ihåg avsnittet av The Simpsons där familjen åker till Japan och får se ett avsnitt av den tecknade serien ”Battling Seizure Robots” som utlöser epileptiska anfall hos tittarna?

Enligt epilepsy.com kan pulserande ljus faktiskt utlösa anfall hos cirka tre procent av epileptiker, och någon eller några försökte nyligen utnyttja det i en attack på Twitter, rapporterar Cnet.

Attacken riktades mot den ideella organisationen Epilepsy Foundations Twitterkonto och videor med blinkade ljus delades till kontots följare under november, som i USA är ”National Epilepsy Awareness Month”. Minst 30 incidenter har rapporterats till polisen.

Det är okänt om några människor drabbades av anfall till följd av attacken. Twitter säger till Cnet att användare själva kan stänga av automatisk uppspelning av videor och gif:ar för att skydda sig, och att konton som enbart är ute efter att skada andra kommer stängas av permanent.