Vinterlovet är en fantastiskt bra tid för att se på film, så varför inte mysa ner sig i soffan och maratontitta på samtliga filmer i Sagan om ringen-serien? Här har vi listat var du får tag på alla filmer baserade på Tolkiens böcker, inklusive Hobbit-trilogin.

Skrolla vidare eller klicka direkt på filmen du är intresserad av att se för att komma direkt till en sammanfattning av handlingen och var den finns att streama just nu. Klicka på den tjänst du vill se filmen på för att komma direkt till titeln.

 

Lord of the rings
 

Sagan om ringen – Härskarringen

Hobbiten Frodo lever ett fridfullt liv i den lilla byn Fylke i Midgård. Allt vänds upp och ner när han tilldelas en magisk ring med fruktansvärt starka krafter och tvingas fly tillsammans med sin bästa vän Sam och trollkarlen Gandalf. Tillsammans med vänner i form av människor, alver och dvärgar ger de sig ut på uppdrag att förgöra ringen en gång för alla.

Se Sagan om ringen – Härskarringen på:


 
Sagan om ringen
 

Sagan om de två tornen

Sam och Frodo ger sig av på egen hand mot Mordor för att tillintetgöra ringen. Den här gången måste de samtidigt hantera Gollum, en galen varelse besatt av ringens förbannelse. Samtidigt tar Sauroman tillsammans med Sauron och hans orcher över en allt större del av Midgård. Som tur är får vi återse ett välbekant, skäggigt ansikte...

Se Sagan om de två tornen på:
streama lotr

Sagan om konungens återkomst

Sauron har tagit över Gondor och Midgårds öde hänger på Aragorns axlar. Ska han axla ansvaret och leva upp till sitt släktarv? I ett sista, ödesdigert slag möts de två arméerna och Midgårds sista hopp att återställa freden att vår favorithob Frodo lyckas förstöra ringen en gång för alla.

Se Sagan om konungens återkomst på:


Hobbit
 

Hobbit: En oväntad resa

Flera decennier innan Sagan om Ringen utspelar sig tillbringar Bilbo sina dagar i Fylke. När hans vän Gandalf och tretton dvärgar kommer instormandes i hans hem är han ytterst ovillig att följa med på äventyr. Trots detta finner han sig i deras sällskap på väg för att återta Erebor och dess förmögenhet från den fruktansvärda draken Smaug.

Se Hobbit: En oväntad resa på:


Smaug
 

Hobbit: Smaugs ödemark

Efter att ha färdats genom dimmiga bergen fortsätter Frodo, Gandalf och de tretton dvärgarna mot det Ensliga berget där draken Smaug vilar. På vägen dit måste de bekämpa monster såsom gigantiska spindlar och såklart den mäktiga ringens förrädiska kraft.

Se Hobbit: Smaugs ödemark på:


streama hobbit

Hobbit: Femhäradslaget

Sista filmen i Hobbit-trilogin! Smaug har lämnat sin långa vistelse i det ensliga berget för att skapa förödelse i Midgård. Samtidigt splittras alver, dvärgar och människor över en konflikt kring förmögenheten draken har lämnat i berget. Och vad kommer hända när mängder av orcher väller ut ur jorden?

Se Hobbit: Femhäradslaget på: