Uppdatering (2020-01-05):

Samsung bekräftar att bilderna är riktiga

Bilderna på den nästan kantlösa tv-apparaten började cirkulera för några dagar sedan, och nu vet vi att det rör sig om verkligen bilder. Samsung Korea har bekräftat att bilderna är en 8k tv kallad Q950TS, och att man kommer visa upp den på CES-mässan 2020.

Inte bara upplösningen är imponerande. Samsung lovar också att tv:n ska sätta en ny standard för tv-skärmar med sin så kallade ”Infinity Design”. Skärmkanterna ska bara vara 2,3 millimeter tjocka, vilket gör att tv:n på lite håll upplevs som i princip utan kanter.

M3 är självklart på plats på CES-mässan, så vi hoppas kunna kika närmare på apparaten så snart mässan öppnar.


Tidigare:

Läckta bilder: Är det här första glimten på en kantlös 8k-tv?

Möjligen kan vi få se en ny och av bilderna att döma väldigt framtidsdoftande 8k-tv på kommande CES-mässa i Las Vegas. Samsung ryktas nämligen visa upp en 8k qled-tv – utan skärmkanter.

Enligt tidigare rykten kallas apparaten "Samsung Zero Bezel TV", med modellnumren Q900T och Q950T. Enligt den tyska sajten 4kfilme är bilden ovan en läckt rendering på den kommande apparaten.

Missa inte! Nu ska tv-apparater med 8K-upplösning få en officiell certifiering

TV:n ska ha så tunna kanter att de i princip försvinner när du kollar på avstånd från tv-soffan, men många uppgifter – pris, specifikationer, storlekar – är inte kända. CES-mässan börjar dock väldigt snart och vi på M3 är självklart på plats. Lita på att vi kollar in apparaten om den presenteras där.

Samsung 8k utan skärmkanter
Foto: Samsung/4kfilme