Taiwanesiska Acer har släppt en smärre armada med nya datorer inför CES-mässan i Las Vegas. Bland annat hittar vi två nyheter i företagets Spin-serie, som bäst kan beskrivas som väldigt flexibla 2-i-1-maskiner riktade mot såväl studenter som kontorsarbetare.

Företaget behåller de bekanta namnen Spin 3 och 5, men datorerna kan nu topputrustas med processorer ur Intels tionde generation Ice Lake. Spin 5, som är den dyrare av modellerna, kan fås med i7-processor, medan "trean" får nöja sig med i3 eller i5. Toppmodellen har även en vassare 2k-skärm (2256 x 1504) där Spin 3 kör på full hd-upplösning.

Givetvis har även formfaktorn setts över. Spin-datorerna behåller sina 360 graders roterande gångjärn till skärmarna, men har fått tunnare ramar – 7,78 mm på Spin 5 respektive 7,82 mm på Spin 3 – och har dessutom blivit tunnare överlag. Den dyrare modellen mäter 14,9 mm i hopfällt läge medan instegsvarianten är något tjockare med sina 16,9 mm.

Acer Spin 3
Foto: AcerAcer Spin 3 har inte samma vassa skärm som den dyrare Spin 5, men delar många av de övriga nyheterna.

Båda datorerna skeppas med en Acer Active Stylus-pekpenna med 4 096 nivåers tryckkänslighet som kan laddas inuti chassit. Vidare hittar vi ett generöst utbud av usb-c-portar med thunderbolt 3-stöd, men också stöd för nya, supersnabba Wifi 6-tekniken. Batteritiden ska vara upp till 12 timmar för Spin 3 och 15 timmar för Spin 5.

Spin 3 och 5 har stöd för ssd-lagring på upp till 1 terabyte och minnesmängden ligger på 16 gb ram. Den förstnämnda modellen släpps i februari och kostar då från 9 490 kronor. Den lyxigare Spin 5 går loss på cirka 11 990 kronor när den landar i butik i mars.