I samband med CES 2020 introducerar nu sydkoreanska Samsung flera nya tv-apparater som använder sig av mikro-led-teknologi. Skärmstorlekarna ligger på 75-, 88-, 93-, 110 och 150-tum.

Mikro-led utlovar bättre bildkvalitet med större djup, bättre klarhet samt en ljusstyrka på upp till 5,000 nits. Teknologin är även mer energisnål och kommer inte med några risker för inbränningar i skärmen. Genom AI-teknologi kan upplösningen på materialet som visas också skalas upp oberoende av källa.

De två modellerna på 88- och 150-tum introducerar även den nya designen "ultra-slim infinity" som nära på tar bort alla sidor av ramen så att tv:n ska kunna smälta in i omgivningen. 

Samsung Q950TS
Samsung Q950TS saknar nästan helt skärmkanter.

Utöver mikro-led visar Samsung även upp sina nya qled 8k tv, Q950TS, som är industrins första 8k tv som kombinerar en ultratunn form med 8k, en "infinity screen" som använder 99 procent av skärmens kropp och ett surround-ljud med Q-Symphony, Object Tracking Sound (OTS) och Active Voice Amplifier.

Läs också: Samsungs vertikala tv kommer till Norden

Lcd-skärmen är utrustad med en 8k AI-processor som både automatiskt kan skala upp material till 8k och optimera skärminställningarna för omgivningen. AI-processorn driver även Tizen, Samsungs smarta hemmet-plattform.