En hög uppdateringsfrekvens på datorskärmen är eftertraktat bland de som spelar snabba skjutarspel där varje millisekund kan avgöra skillnaden mellan liv och död. Då särskilt i e-sportsammanhang, där proffsen tidigare kunnat välja redan toksnabba 240 Hz på sina skärmar. Men CES-mässan är ju delvis en skrytfest, så därför tar Asus och Nvidia tillfället i akt att höja ribban ytterligare ett snäpp.

I Las Vegas kommer företagen att visa upp en ROG Swift-bildskärm med en uppdateringsfrekvens på hela 360 Hz. Men den banbrytande teknologin kommer med begränsningar; den hittills namnlösa skärmen får nöja sig med 1080p-upplösning. Troligtvis inget som avskräcker de mest snabbklickande e-sportarna eftersom de vanligen prioriterar hastighet framför grafikkvalitet, men ändå värt att notera.

Nvidias del i samarbetet består av en avancerad G-Sync-modul med variabel uppdateringsfrekvens som synkar med gpu:n. Enligt företaget ska det bland annat bidra till mer precist sikte och en minimum av tearing-effekter. 24.5-tumspanelen tillhandahålls av företaget AU Optronics.

Pris och lanseringsdatum är än så länge okänt. Asus visar gärna upp tidiga skärmprototyper och andra uppfinningar på CES-mässan. Så blir det alltså även i år, där ett exemplar av skärmen ska finnas uppställt för beskådan. Vi ska naturligtvis försöka få oss en närmare titt på besten under veckan.