Acer meddelar i samband med CES 2020 att man nu utökar sin serie med Concept-D-datorer, som är anpassade för kreatörer.

Den nya Concept-D 7 Ezel-serien är två-i-ett-datorer som använder sig av en UHD-pekskärm med hela fem olika användningslägen (delningsläge, flytande läge, stativläge, surfplatteläge och skärmläge). Skärmen som är antireflexbehandlad är en gjord av Gorilla Glass 6 för att vara extra tålig. Datorn är gjord för att vara flexibil och tas med på språng och kommer med en stylus från Wacom.

Inuti datorerna finner vi sedan en Intel Core i7-processor, Nvidia Geforce RTX-gpu, upp till 32 Gb DDR4-minne samt pcie ssd-hårddiskutrymme på upp till 2 Tb. 

Concept D
Foto: Acer

Det andra tillskottet utgörs av den nya arbetsstationen Concept-D 700 som kan ha en processor upp till Intel Xeon E och ett grafikkort upp till Nvidia Quadro RTX 4000. Datorn är tänkt för filmskapande, animation och arbete inom arkitektur, ingenjörskap och konstruktion. Datorns design är inspirerad av skandinavisk minimalism och håller en ljudnivå på enbart 40 decibel under arbete.

Både Concept-D 7 Ezel-serien och Concept-D 700 blir tillgängliga i Sverige med start i april. Än så länge finns ingen prisuppgift.

Läs också: Acer släpper nya slimmade datorer i Spin-serien