Dell har tagit med sig två nya bärbara datorer till CES 2020 som The Verge har hunnit kika på. Det rör sig om de hopfällbara Concept Ori och Concept Duet, bägge med dubbla skärmar. Prototyperna är Dells bild av hur datorns framtid kan komma att se ut.

Ingen av Dells enheter är dock helt ny. Concept Ori är inte helt olik Lenovos hopfällbara dator som visades upp på CES förra året.

Skärmen på Concept Ori är ungefär 13 tum och erbjuder QHD-upplösning. Andra specifikationer, som exempelvis processor och grafikkort, är så länge okända.

Concept Duet har i stället för tangentbord och styrplatta en ytterligare skärm. De två skärmarna kan antingen användas sida vid sida för multitasking eller som en enda stor skärm där innehållet kan sträcka sig över de två skärmarna. Om du har ett videosamtal på ena skärmen kan göra handskrivna anteckningar på den andra eller bara hålla ett öga på dina sociala medier om samtalet är tråkigt.

Bägge skärmarna fungerar med fingerinmatning eller en digital penna. Det går också att få ett virtuellt skärmtangentbord att skriva på.

Eftersom det bara är prototyper vill inte Dell uttala sig om vilken programvara som så småningom skulle kunna användas om de skulle bli färdiga konsumentprodukter. Klart intressant är att Microsoft redan driver på utvecklingen av dubbel och hopfällbar skärmhårdvara med kommande Windows 10X.