Det är sällan det har ryckts så mycket i ”vill ha nu!”-nerven som när vi såg Mercedes nya extremt futuristiska konceptbil Vision AVTR. Bilen är tänkt att i sann Avatar-anda att hjälpa oss minska vårt avtryck på jorden.

AVTR är tänkt att förbättra förarens koppling till såväl omgivning som med bilen själv. När föraren lägger handen på kontrollen i mittkonsolen kan de känna bilens ”puls", och bilen kan i sin tur känna förarens hjärtslag. Tanken, om än aningen högtravande, är att bil och förare blir ett.

Vision AVTR-bilen kan beskådas från cirka 15 minuter in i presskonferensvideon ovan.

Sajten Digital Trends var med när regissören från Avatar James Cameron stod på scen tillsammans med Ola Källenius från Mercedes för att diskutera resultatet av deras företags samarbete. "Jag ser den fysiska manifestationen av en filosofi, en idé, en andlig idé," sade Cameron.

Vi ser världens flådigaste bil och undrar varför den inte står parkerad i vårt garage.

Men allt är inte bara science fiction. Lika mycket handlar den här bilen om vad som händer nu. Mercedes strävar efter att bygga fordon som är koldioxidneutrala. Från material till tillverkningsprocess. Mercedes hävdar att de kommer att samarbeta med sina leverantörer hela vägen ner för att skapa koldioxidneutrala fordon inom de kommande 20 åren. Detta ska ske genom att elektrifiera sin flotta av bilar och minska den totala energiförbrukningen med mer än 40 procent per fordon.