Efter att i flera år sålt mängder av datortillbehör riktade till gamers och även släppt en serie egna Blade-laptops meddelar Razer nu, i samband med CES 2020, att företaget till sist tar steget och släpper en helt egen stationär pc; Razer Tomahawk.

Datorn är en liten pc med en volym på bara 10 liter som istället för ett typiskt moderkort och processor använder sig av Intels Next Unit of Computing-arkitektur, NUC.

Razer uppger att de valt datorns mindre form för att den ska ta mindre plats vid skrivbordet, samt för att göra den lättare att ta med till lan-partyn och turneringar. Enligt Razer riktar sig datorn främst till gamers, streamers och innehållsskapare.

Inuti datorn finner vi upp till en Intel 9th Gen i9-9980HK 8-core processor, ett Geforce RTX 20-series-kort optimerat för ray-tracing, Dual Channel DDR4 SODIMM:s 1.2V-minne upp till 64 Gb med 2400Mhz eller 32 Gb med 2666Mhz. Datorn har också en mängd portar för 4k-skärmar, hdmi, Thunderbolt, usb 3.2 och wi-fi 6.

Razer Tomahawk är utöver det designad för att vara modulär och det ska gå att byta ut och uppgradera hårdvara som grafikkort och hårddisk utan verktyg.

Datorn är planerad att släppas till sommaren. Exakt pris är oklart men Razer har sagt till The Verge att det bör starta vid strax över 2000 dollar, motsvarande cirka 19 000 kronor. Det priset gäller i så fall för en Core i7, 16 Gb RAM, en 512 Gb SSD-hårddisk och ett ej angivet Geforce RTX 20-series grafikkort.

Läs också: Intel visar pytteliten gamingdator på CES-mässan