Svenska Cake, som för ett par år sedan lanserade elcrossen Kalk, visar på CES-mässan nu upp sina senaste skapelser som går under namnet Ösa+ och Ösa Lite.

Ösa+ klassas som en lätt motorcykel och har en topphastighet på 100 km/h samt en räckvidd på upp till 10 mil. Den enklare Ösa Lite maxar 45 km/h och har en något längre räckvidd – upp till 12 mil.

Priserna är satta till 65 000 kronor för Ösa+ samt 45 000 kronor för Ösa Lite (inte 65 000 kronor som uppges i videoklippet). Båda modellerna går nu att beställa på tillverkarens hemsida. Som tillbehör finns även olika last- och transportlösningar.

Mopeden tillhandahåller ett USB-uttag för mobiltelefoner, 12 volt-uttag och 220 volt-uttag (2000 watt) vilket gör det möjligt att driva tunga elektroniska apparater med hjälp av mopedens batteri. Tack vare det kraftfulla batteriet med flera uttag är mopeden en kraftstation på hjul.

Ösa-mopparna har många tillbehör som inkluderar innovativa last- och transportlösningar, allt från surfplankställningar till ett mobilt kök. De finns i alla möjliga färger och med ett anpassat företagstryck. Mopederna kan beställas online och skickas över hela världen.