Kameratillverkaren Ring har fått en hel del negativ säkerhetspress på sistone. När det inte är buggar i mjukvaran eller bristande inloggningssäkerhet är det något med företagets interna rutiner.

Tidigare: Motherboard dömer ut säkerheten i Rings kameror

Motherboard har läst ett brev som Ring skickade till amerikanska senatorer, där det framgår att företaget fyra gånger de senaste åren har uppmärksammats på anställda som överskridit sina befogenheter för att titta på Ring-användares inspelningar.

I samtliga fall handlar det om anställda med behörighet att titta på videodata som en del av sina arbetsuppgifter, men som utnyttjade det för att försöka tjuvtitta på användarna. Ring skriver att antalet anställda med den här behörigheten har minskats och i dag har bara tre personer möjlighet att titta på video som sparats i kundernas kameror.

Ring svarar också på kritik efter ett avslöjande att anställda i Ukraina haft tillgång till video. Företaget säger att det enbart handlar om anställda, underleverantörer och familjemedlemmar till dessa, och att samtliga har samtyckt till användningen.