Företaget Ossia, som ligger bakom Cota Real Wireless Power, visade på CES upp en mer konsumentvänlig produkt, Cota Home, som kan ladda upp enheter på ett avstånd av nio meter.

Cota Home arbetar på frekvensen 5,8 GHz och ska lösa problemet med sladdar och annat otyg genom att kontinuerligt leverera ström trådlöst över luften till Cota-kompatibla produkter. Och detta sker lika säkert och osynligt som trådlöst internet.

I dagsläget kan Cota Home driva produkter som inte är strömkrävande, tänk de där små digitala prisskyltarna som finns på hyllorna i matbutiken. Det är en bit kvar innan det går att ladda upp mobiltelefoner, driva högtalare och andra mer energikrävande produkter. Ett annat problem är att produkten som ska laddas upp behöver ett chip som kan ta emot den trådlösa strömmen. Men här är faktiskt en produkt som ser ut som en router som är kapabel att ta de första stapplande stegen till ett trådfritt liv.

Ossias vd, Mario Obeidat, uttalade sig på CES där han sa "Vi förutspår att Cota Home kommer att driva efterfrågan på fler trådlöst strömförsörjda produkter. Verklig trådlös ström representerar ett betydande tekniksprång som kan inspirera till innovativa nya produkter och samtidigt minska tunga miljöavgifter för batterier.”

Vi håller med.