Samsung har under söndagen presenterat en ny mobil i mellanprisklassen, Galaxy Xcover Pro
Mobilen är specialanpassad för företag och industriarbetare och gjord för att vara extra stryktålig.

Mobilen har ett IP68-klassat skydd mot både smuts och vatten och ska kunna överleva ett fall på upp till 1,5 meter. Mobilen är också MIL-STD 810G-certifierad vilket innebär att den ska kunna klara av extrema höjder, temperaturer och fuktighet.

Mobilen har även ett utbytbart batteri på 4,050mAh samt stöd för 15W snabbladdning och en Pogo-pin som gör mobilen kompatibel med ett stort urval av tredjepartstillbehör.

Det finns även två programmerbara knappar och möjlighet att sköta betalningar med mobilen genom att "blippa" med kreditkort som använder sig av NFC, mobiler, klockor eller liknande. Betalningstjänsten för mobilen är en del av Visas nya pilotprogram, Tap to Phone.

I övrigt har Galaxy Xcover Pro en 6,3 tums amoled-skärm med upplösningen 2220 x 1080 som ska gå att använda även med handskar, en 2Ghz octa-core Exynos 9611-processor, 4Gb RAM, 64 Gb internminne med stöd för extra utrymme på microsd.

Kameramässigt finns en lins på 13 megapixel framtill och baktill finns en kamera på 25-megapixel och en på 8-megapixel. Mobilen körs med Android 10 och Samsungs One UI 2.0.

Svensk säljsstart är 31 januari och rekommenderat pris för mobilen är 5490 kronor.

Läs också: Samsung släpper extern ssd med fingeravtrycksläsare