De vikbara telefonerna anno 2019 fick allt annat än en bra start. Samsung var som bekant tvungna att återkalla den första versionen av Galaxy Fold då den visade sig vara ungefär lika vikbar som en icke vikbar Galaxy-mobil. Huawei Mate X drabbades i sin tur av förseningar, men lanserades till slut i Kina i november.

Nu har Huawei släppt försäljningssiffrorna och de är inte alls dåliga. Enligt Android Headlines har de sålt 100 000 Mate X i månaden, vilket är rätt bra med tanke på att telefonen endast finns tillgänglig i Kina samt att den har en prislapp på 2 500 dollar (cirka 25 000 kronor). Den första leveransen av Mate X sålde slut på några sekunder!

Samsungs Galaxy Fold är lägre prissatt och säljs på fler marknader, men hänger inte med Huawei Mate X i antal sålda telefoner. Galaxy Fold släpptes till försäljning i september 2019 och har enligt egen utsago sålt mellan 400-500 000 telefoner.

Hur Huawei kommer att prestera under 2020, nu när företaget mer eller mindre är svartlistat i USA och inte längre har tillgång till vissa program och tjänster från Google, återstår att se.