Våren är här och det är dags att damma ur lådorna, rensa i skåpen och göra rent i smarta hemmet. Men att städa kan vara tröttsamt! Här listar vi prylarna som håller rent hemma.

Ecovacs

Självgående fönstertvätt

Plötsligt skiner solen in genom fönstrena och vi upptäcker hur skitigt glaset blivit under vintermånaderna. Nyputsade fönster gör stor skillnad, men kan vara otroligt tröttsamt att göra, och svårt för dig med lite större fönster. Självklart finns det robotar som sköter det hela åt dig. Till exempel den här modellen från Ecovac, som är helt självgående och ansluts med sladd så du slipper oroa dig för att batterierna ska ta slut.

Ecovacs Winbot 950
Pris
. 3 449 kronor hos Clas Ohlson.


Rena mobiltelefon

Sprillans ren lur

UV-ljus används för att rena vatten i bassänger och dricksvatten. Numera har den här tekniken även integrerats i andra prylar, såsom den här mobillådan! Våra telefoner får hänga med oss till alla möjliga ohygieniska miljöer och samlar där på sig alla möjliga äckligheter vilket inte känns så mysigt att hålla nära ansiktet.

Inte nog med att Phone Soap 3 renar med hjälp av UV-ljus, du kan även ladda mobilen samtidigt med hjälp av usb-uttag. Lådan må vara designad för mobiltelefoner, men den kan rengöra allt som får plats, såsom klockor och nycklar.

Phone Soap 3
Pris
: Från 79,95 dollar (cirka 790 kronor) hos Amazon.com.


Grillbot

Liten grillkompis

Dags att rulla fram grillen? Att rengöra gallren är bland det tråkigaste som finns, men ack så viktigt. Självklart finns det prylar som fixar det här åt dig! Grillbot skrubbar rent med hjälp av mässingsborstar på alla grillar med lock och upp till 120 grader. Välj mellan tre olika längder på rengöringsprogram.

Grillbot GBU102
Pris
: 790 kronor hos Robotexperten.


Cyber Clean

Gör rent med slime

Många av våra prylar har skrymslen och vrår som lätt blir skitiga, men är desto krångligare att göra rent. Cyber Clean är en typ av antibakteriell slime som suger upp och neutraliserar allt äckligt som samlats till exempel mellan knapparna på kontrollen. Den lämnar inga spår och kan användas flera gånger.

Cyber Clean
Pris
99 kronor hos Coolstuff.


Robotdammsugare

M3 rekommenderarRobotdammsugare

Utvecklingen hos robotdammsugare fortsätter att gå framåt med stormsteg. Numera kommer de flesta med smarta funktioner och tillhörande app som ger dig full koll på städningen. I vårt jämförande test gav vi Electrolux i9 2 högt betyg, då den jobbade snabbt och effektivt och hade bra framkomlighet. Läs hela testet här!

Electrolux Pure i9.2
Pris
: 5 999 kronor hos Tretti.se.


Angry Mama

Låt en arg mamma städa köket

Har du investerat i smarta vitvaror? Ett högteknologiskt kök måste också hållas rent! Till exempel med den här arga mamman. Den här lilla filuren finns i två olika utföranden för kylskåp respektive mikrovågsugn beroende på vad som behöver fräschas upp.

Angry Mama
Pris
: 79 kronor till mikron eller kylskåpet.


Kattlåda

Självrengörande kattlåda

Känns det som om du tömmer kattlådan konstant? Med en smart låda slipper du inte bara gräva i sanden lika ofta, du får dessutom informativ data om din katts välmående baserat på hur den uträttar sina behov. När vi testade Litter-Robot 3 älskade vi konceptet, den tillhörande appen och hur väl den filtrerade. Läs hela testet här!

Litter-Robot 3 Open Air
Pris
: 7 490 kronor hos Robotshopen.


Steamer

Håll kläderna fräscha

Steamers har blivit ett trendigt och smidigt alternativ till det klumpiga strykjärnet. Men en steamer har flera fördelar och funktioner förutom möjligheten att släta ut skrynkliga klädesplagg. De kan även användas för att fräscha upp plagg. Som till exempel den här steamern från Philips som tar bort lukter och 99 procent av bakterierna.

Philips Comforttouch Steamer GC557/30
Pris
: 1 790 kronor hos Netonnet.