Sony Interactive Entertainment kommer att stå över årets stora spelhändelse, E3 (Electronic Entertainment Expo). I stället kommer företaget enligt TechCrunch att delta eller hålla i "hundratals konsumentevenemang över hela världen”. Även på förra årets upplaga av E3 saknades Sony.

Å andra sidan har inte heller Nintendo officiellt deltagit på E3 sedan flera år. De flesta stora företag håller hellre egna event där de i lugn och ro kan få ut sitt ”budskap”, som det så chict kallas för i pr-världen, än att behöva slåss om uppmärksamheten med andra företag.

Året då Sony lanserade Playstation 2 krossade de all uppmärksamhet på E3 med en 19 minuter lång trailer av Metal Gear Solid 2 som till och med fick smygtitten på den då kommande Xbox att verka helt ointressant. Året efter hade Microsoft ett separat Xbox event. Vi låter det vara osagt om det var på grund av Metal Gear Solid, men det skulle inte förvåna om så var fallet…

Sony har tidigare använt E3 för att lansera sina nya konsoler. Vi tippar på att Sony anser att det är för tidigt att starta hajpmaskinen redan i juni för Playstation 5 som kommer först till julen. Sony själva säger ”Vi har stor respekt ESA, men vi känner att E3 2020 inte är rätt forum för forum för vårt fokus i år”.