När du yttrar meningen ”Jag ska kolla vad som finns i vinkylen”, när grannarna är över för vuxet fredagsmys kommer de antingen att tänka ”Åh, en sådan sofistikerad människa” eller (förmodligen) ”Jisses, vilket pretto”. Men du bryr dig inte, för du gillar prylar och bryr dig inte alls om status eller pretentioner. Du vill ha perfekt tempererat vin istället för jolmig rumstempereratur. Här är kylarna för dig som alltid vill kunna njuta av ett perfekt tempererat vin hemma.

För grillkvällen

Andersson PYC

Andersson PYC 3.3 är en party cooler – perfekt för terrassen och den kan sluka mer öl än vad du kan: 85 stycken 33-centilitersburkar. Andersson är tillverkad i rostfritt stål och kan även förvara kött eller grönsaker som ska grillas, vilket sparar dig ett par vändor mellan terrass och kylskåp. Temperaturen kan ställas in från noll till 16 grader.

Produkt: Andersson PYC 3.3
Pris: 1 990 kronor hos Netonnet.

Inbyggd glädje

Caso Winesafe

När du inte vill eller orkar släpa ut vinkylen på terrassen kanske en inbyggd kan vara ett alternativ? Caso Winesafe 18 – CS628 rymmer tillräckligt många flaskor för att sätta ett större sällskap i gungning. Arton flarror av kvalitativ hojtarolja går att lagra i temperaturer mellan 5-22 grader. Blå belysning har den också – lämpar sig väl att bygga in i tv-spelshyllan med andra ord.

Produkt: Caso WineSafe 18 EB
Pris: Från 4 999 kronor hos Prisjakt.

Den käre herren i brunt

Liebherr

Ska det vara annorlunda, elegant, praktiskt och brunt? Då är den här vinkylen från Liebherr för dig. Förutom funktionen brun, har den flera funktioner som kan uppskattas av en vinälskare. Som barnlås, men i det här fallet tror vi att barnen som ska hållas ute är lite äldre än fem år… Rymmer 312 flaskor, har digital temperaturdisplay, en temperaturzon som kan ställas in mellan 5-20 grader samt inbyggd led-belysning.

Produkt: Liebherr WKt 6451
Pris: Från 17 990 kronor på Prisjakt

Trendig med Trend

Trend

”Släng ut mikrovågsugnen och ersätt den med en snygg vinkyl” är inte en paroll som kommer att yttras den 1 maj, men som definitivt borde yttras. Här är en smidig liten vinkyl med sotat glas, plats för åtta flaskor buteljerad yrsel och utdragbara hyllor till ett modest pris. Kan hålla vinet på en konstant temperatur mellan 12-18 grader medan temperaturen på festen stiger till febernivåer.

Produkt: Trend FW23SB 
Pris: 2 595 kronor hos Elgiganten


Rullbar tunna för partyt

Cylinda

Cylindas Maxicooler kanske inte faller in under kategorin ”vinkyl” men den faller definitivt in under kategorin ”kyl flarrorna på sommarfesten”. Maxicooler rymmer 85 liter och kan smidigt rullas fram på altanen eller mellan festdeltagarna beroende på deras intoxineringsgrad. Flaskorna hålls kylda mellan 2-10 grader.

Produkt: Cylinda Maxicooler
Pris: Från 3 600 kronor hos Prisjakt.

Vinkylens Rolls Royce

Smeg

Jodå, en artikel om vinkylar utan Smeg är som en dag utan natt. Vad detta exakt betyder vet vi inte, men Smegs WF366LDX kan göra allt utom att hämta in posten. Den klarar av tre olika temperaturzoner, har nio utdragbara hyllor i trä med plats för 54 flaskor, frys med ismaskin, 13 timmars lagringstid vid strömavbrott, låsbar och semesterläge.

Produkt: Smeg WF366LDX
Pris: Från 119 995 kronor hos Prisjakt.