När du yttrar meningen ”Jag ska kolla vad som finns i vinkylen”, när grannarna är över för vuxet fredagsmys kommer de antingen att tänka ”Åh, en sådan sofistikerad människa” eller (förmodligen) ”Jisses, vilket pretto”. Men du bryr dig inte, för du gillar prylar och bryr dig inte alls om status eller pretentioner. Du vill ha perfekt tempererat vin istället för jolmig rumstempereratur. Och iskall öl när grillen ska tändas. Här är kylarna för dig som alltid vill kunna njuta av perfekt tempererade vdrycker hemma.

Plats för 18!

vinkyl

Vinkylen från ‎Xiaofei är en svart vinkyl med inbyggd led-belysning som rymmer 18 flaskor rött eller vitt och temperaturen är ställbar mellan 11-18 grader. Dessvärre saknar den temperaturzoner men är i övrigt lättanvänd i och med touchknapparna på enhetens utsida.

Kostar 5 213 kronor hos Amazon SverigeRymlig tvåzons-kylare 

vinkyl

En fristående vinkylare har sina fördelar, du kan ställa den exempelvis i sovrummet och alla sömnlösa nätter blir ett blott ett minne. Liksom din lever. Kylaren från Cling rymmer 28 flaskor och kan användas som antingen ett inbyggt eller fristående vinskåp. Den integrerade vattenbehållaren ska simulera förvaringsmiljön i en naturlig vinkällare.

Kostar 8 526 kronor hos Amazon Sverige


För grillkvällen

ölkyl

Andersson PYC 3.3 är en party cooler – perfekt för terrassen och den kan sluka mer öl än vad du kan: 85 stycken 33-centilitersburkar. Andersson är tillverkad i rostfritt stål och kan även förvara kött eller grönsaker som ska grillas, vilket sparar dig ett par vändor mellan terrass och kylskåp. Temperaturen kan ställas in från noll till 16 grader.

Produkt: Andersson PYC 3.3
Pris: Från 2 990 kronor på Prisjakt


Kungligt

Kylare

Är du ute efter en fräsch ölkyl till garaget eller snickeriet? Något som rymmer en hel del, lyser upp läckert i mörkret och inte kostar en förmögenhet? Royal Catering Drickakyl 54 är robust, kyler dina Norrlands Guld till perfektion och smälter in i vilken miljö som helst. Vi har testkört kylen så vi vet, därav får den här modellen även ett betyg.

Kylens hölje är gjort av rostfritt stål och den kyer med 64W effekt. Detta gör att du som mest drar 1kWh per dygn, och visst tar det en stund att kyla ned ljummen dryck, men väl kall så håller den temperaturen bra. Kylen brummar lite lågmält men inte wså att vi stör oss. Så länge den inte står i sovrummet i alla fall.

Drickakyl 54 (gissa hur många liter den rymmer?) är klockren för dig som letar något seriöst till vettig prislapp, och den är riktigt gedigen. Glöm de där snyggt designade leksakskylarna i plast som knappt rymmer ett 6-pack. Royal Caterings öl-kyl (den kyler även alkoholfria alternativ...) är ett bra köp helt enkelt.

M3 rekommenderar

Betyg 4 av 5
Betyg 4 av 5

Kostar 3 890 kronor hos Expondo


Inbyggd glädje

Caso Winesafe

När du inte vill eller orkar släpa ut vinkylen på terrassen kanske en inbyggd kan vara ett alternativ? Caso Winesafe 18 – CS628 rymmer tillräckligt många flaskor för att sätta ett större sällskap i gungning. Arton flarror av kvalitativ hojtarolja går att lagra i temperaturer mellan 5-22 grader. Blå belysning har den också – lämpar sig väl att bygga in i tv-spelshyllan med andra ord.

Produkt: Caso WineSafe 18 EB
Pris: Från 5 290 kronor hos Prisjakt


Den käre herren i brunt

Liebherr

Ska det vara annorlunda, elegant, praktiskt och brunt? Då är den här vinkylen från Liebherr för dig. Förutom funktionen brun, har den flera funktioner som kan uppskattas av en vinälskare. Som barnlås, men i det här fallet tror vi att barnen som ska hållas ute är lite äldre än fem år… Rymmer 312 flaskor, har digital temperaturdisplay, en temperaturzon som kan ställas in mellan 5-20 grader samt inbyggd led-belysning.

Produkt: Liebherr WKt 6451
Pris: Från 28 649 kronor på PrisjaktVinkylens Rolls Royce

Smeg

Jodå, en artikel om vinkylar utan Smeg är som en dag utan natt. Vad detta exakt betyder vet vi inte, men Smegs WF366LDX kan göra allt utom att hämta in posten. Den klarar av tre olika temperaturzoner, har nio utdragbara hyllor i trä med plats för 54 flaskor, frys med ismaskin, 13 timmars lagringstid vid strömavbrott, låsbar och semesterläge.

Produkt: Smeg WF366LDX
Pris: Från 119 999 kronor hos Bagaren & Kocken