Nyligen startade en person en namninsamling för att förmå NHTSA, den amerikanska vägsäkerhetsmyndigheten, att utreda rapporter om oavsiktlig acceleration i Tesla-bilar.

Tesla svarar på namninsamlingen i ett blogginlägg och kallar det en ren bluff. Företaget skriver att insamlingen startades för att driva ner Teslas aktiekurs, och att personen som startade den har satsat pengar på det (så kallad blankning).

Företaget fortsätter med att beskriva hur samtliga Tesla-modeller har flera sensorer på gas- och bromspedalerna som ska förhindra oavsiktlig acceleration. Autopilot-systemet används också för att stoppa accelerationen om användaren av misstag trycker på fel pedal. Varje system har en egen loggfil så att Tesla kan gå igenom och se exakt vad som hände efter en olycka.

Tesla skriver också att det redan har tagit upp nästan alla fall som nämns i namninsamlingen med NHTSA och att undersökningarna inte hittade några fel i bilarna.

NHTSA har hittills bara sagt att myndigheten ska se över namninsamling för att avgöra om en utredning ska dras igång eller inte.