Garmin har i samband med Shot Show i Las Vegas lanserat den fjärde generationen av sin smartklocka Tactix; Garmin Tactix Delta.

Klockan är utrustad med en gps som är framtagen enligt den amerikanska militärens standardkrav och har ett reptåligt safirglas och en boett (den yttre delen som innesluter urverket och urtavlan) med ett överdrag i diamantliknande karbon.

Bland Tactix Deltas funktioner finns ett dolt läge, som avbryter all datalagring och positiondelning, samt en "kill switch" som raderar all användardata på klockan.

Tactix Delta har också dubbla positionsformat och kan visa två olika uppsättningar av koordinatsystem samtidigt på klockans 1,4 tums skärm. Det finns också en taktiskt aktivietetsprofil, waypoint projection och (för den som håller på med sådant) ett Jumpmaster-läge, som kn hjälpa skydivers att styra till sin position.

Tactix Delta har även stöd för Garmin Pay, utrymme för 2000 låtar, mängder av inkluderade kartor och det går förstås att para klockan med en smartphone för notifikationer.

Garmin lovar att batteriet i klockan ska hålla upp till 21 dagar i smartwatchläge och upp till 80 dagar i batterisparläge. Garmin Tactix Delta finns ute nu. Rekommenderat pris är 9 999 kronor.

Läs också: Garmin Fenix 6X Pro Solar - Extrem sportklocka för äventyraren