Qualcomm har i samband med ett pressevent i New Delhi presenterat tre nya mobilkretsar; Snapdragon 720g, Snapdragon 662 och Snapdragon 460.

De tre mobilkretsarna har gemensamt att ingen av dem är gjorda för framtida flaggskeppsmodeller, men att de har stöd för wifi 6, Indiens satellitpositionssystem Navic och att de alla skippar 5g till förmån för trotjänaren 4g. Detta trots att Qualcomm säger att mobilkretsarna även ska dyka upp i 5g-satsande länder som exempelvis USA, rapporterar Engadget.

Snapdragon 720, som är den starkaste av dem, ligger på 2,3Ghz och ska fokusera på gaming med 10-bit hdr och ett inbyggt antifusksystem. Mobilkretsen har även stöd för AI-användning, videoinspelning i 4k samt nedladdningshastigheter upp till hela 800Mbps.

Snapdragon 662 är därefter en nedskalad version av 720 på 2,0Ghz och upp till 390Mbps i nedladdningshastighet samt stöd för trippelkamera. 

Minstingen Snapdragon 460 är visserligen svagast av dem men Qualcomm lovar samtidigt att den ska vara 50 procent starkare än sin föregångare Snapdragon 450.

Vilka mobiltelefoner Qualcomms tre nya mobilkretsar kommer dyka upp i återstår att se.

Läs också: Vad är 5g - och när kommer det egentligen? Allt du behöver veta