Spela som om det vore 1998! Eller 2004. Eller varför inte 2007? Inför släppet av vr-spelet Half-Life: Alyx har utvecklaren Valve bestämt sig för att låta alla upptäcka Half-Life serien ända från början. Detta genom att öppna ett två månaders gratisfönster där du kan beta av samtliga klassiker i kronologisk ordning.

Och det är inte vilka spel som helst vi pratar om. Half-Life-spelen är allmänt sedda som världens bästa fps-serie, och såväl ettan som tvåan höjde ribban för vad vi kan förvänta oss av ett riktigt bra skjutarspel.

Det första Half-Life-spelet släpptes 1998 och ger dig kontrollen över forskaren Gordon Freeman – den tyste, kofotssvingande protagonisten som får se en vanlig dag på jobbet förvandlas till en utomjordisk invasion. Därefter går det bara utför; originalspelet följdes upp av den lysande expansionen Opposing Force och sedermera Blue Shift, som låter dig genomlida katastrofen i forskningskomplexet Black Mesa ur andra perspektiv.

Half-Life 2 släpptes sedan 2004, även det kritikerhyllat och följt av två lysande expansioner. Under två månader får du alltså ta del av hela kalaset utan kostnad, men tyvärr får vi inte chansen att behålla spelen efter detta. Så ta nu chansen, gammal som ung, att med nostalgiska (eller helt nya) ögon avnjuta dessa klassiker. Du hittar alla kostnadsfria Half-Life spel här!