Ring har det senaste året varit rejält ansatt på integritetsfronten. Mycket av kritiken har handlat om hur Ring har lämpat över ansvaret att säkra kontona till användarna, och har till exempel inte krävt tvåfaktorautentisering för inloggning eller varnat användare om deras loginuppgifter har hittats i läckta lösenordsdatabaser.

Det här börjat Ring nu åtgärda. Företaget har lanserat ett nytt centralt kontrollcenter för användarkonton som samlar och tydliggör säkerhets- och integritetsinställningar.

Läs också: Våg av intrång mot ip-kameror i USA - ägarna skräms från vettet

För nya konton som skapas från och med nu är tvåfaktorautentisering förvalt, och dumdristiga användare som vill ”slippa” den högre säkerheten det innebär måste själva leta upp och stänga av det.

Tvåfaktorautentisering har två funktioner: Dels att hindra någon som kommit över ditt användarnamn och lösenord att faktiskt logga in på kontot, och dels att uppmärksamma dig på inloggningar från nya enheter och/eller ip-adresser.

En annan nyhet är en inställning för att tacka nej till att dela videoströmmen från anslutna kameror med polisen. Tidigare har användare varit tvungna att tacka nej till varje enskild förfrågan. Den här funktionen finns än så länge bara i USA.