Den amerikanska biltillverkaren GMC har väckt liv i det gamla namnet Hummer och har under veckan visat upp en helt ny, eldriven version av bilen, kallad Hummer EV.

Nu är det bekräftat att Googles operativsystem Android körs på bilens 13,4 tum stora infotainment-skärm samt på den 12,3 tum stora skärm som sitter bakom ratten, skriver Engadget. Det kan betyda att bilen också får tillgång till appar som Google Maps genom Play Store, något som kan vara klart användbart i bilen.

Hummer som elbil
Foto: GMC

Systemet körs på en Intel-processor som ska ha 64 GB minne. Gissningsvis avses lagringsminne och inte arbetsminne, men här är detaljerna luddiga. Dessutom ska det här vara den första bilen i världen som använder Unreal Engine för grafiken.

Hummer EV blir åtminstone den andra bilen i världen som kör Android som operativsystem. Först ut med detta var Volvos och Geelys elbil Polestar 2.

Hummer EV ska börja säljas år 2021, med en prislapp från 112 595 dollar, vilket i skrivande stund motsvarar 985 000 kronor, men det är priset innan svensk moms. Fler och billigare modeller ska lanseras fram till år 2024, med prislappar från 79 995 dollar, ungefär 700 000 kronor innan svensk moms.

Om någon av modellerna kommer till Sverige är inte bestämt, och det förefaller sig heller inte särskilt troligt.